'Hotels Curaçao mogen wel alcohol aan toeristen schenken'

'Hotels Curaçao mogen wel alcohol aan toeristen schenken'

Het alcoholverbod op Curaçao voor de horeca en in de openbare ruimte, geldt niet voor mensen die in hotels verblijven. Dat zegt minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina woensdagochtend in het Antilliaans Dagblad. Het gaat om geregistreerde hotelgasten, dat kunnen toeristen uit andere landen zijn maar ook inwoners van Curaçao.

Vanaf 1 december gingen strengere maatregelen in op het eiland om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De maatregelen gelden in ieder geval voor drie weken.

Bars, cafés en restaurants mogen geen alcohol schenken en ook mag er geen alcohol gedronken worden op straat en moeten alle casino’s dicht. Restaurants mogen geen gasten binnenlaten, maar alleen eten bezorgen of laten afhalen. Vanuit de hotelsector was woest gereageerd op dat besluit. Volgens de sector zou het funest zijn voor het toerisme.

Het Nederlandse reisadvies voor Curaçao is momenteel geel, wat betekent dat toeristen vanuit Nederland gewoon kunnen komen. Op het eiland is sinds een maand sprake van een stijgende lijn van het aantal coronabesmettingen.

Dinsdag werd met 124 gevallen opnieuw een recordaantal nieuwe besmettingen geregistreerd op het eiland. Binnen 24 uur overleden ook drie coronapatiënten, waarmee het aantal coronadoden is uitgekomen op zeven.