Nieuwe bezorgapp rekent geen commissie

Nieuwe bezorgapp rekent geen commissie

Er is een nieuwe Nederlandse bezorgapp die de concurrentie aan wil gaan met grote bezorgplatforms. EET24.nl rekent een vast bedrag per maand, 0 procent commissie voor restaurants en 0 euro bezorgkosten voor consumenten.

Hoewel de app pas over anderhalve week wordt gelanceerd, hebben al ruim 2600 restaurants zich aangemeld. Vanwege de grote toestroom stopt EET24.nl binnenkort tijdelijk met het aansluiten van restaurants. Volgens de initiatiefnemers is de belangstelling van ondernemers zo groot omdat het platform geen commissie rekent, alleen een vast bedrag per maand. Dat verhoogt hun winstmarge volgens het bedrijf met 60 procent.

‘Niet over de rug van ondernemers’

In de horeca wordt veel geklaagd over de commissies die de grote bezorgplatforms rekenen. Volgens critici gaat dat ten koste van de marge van horecaondernemers, waardoor ze nauwelijks meer iets verdienen. ‘Dat was voor ons de reden om met EET24.nl te beginnen. Wij willen ook geld verdienen, maar niet over de rug van de horecaondernemer. Dat vinden we niet ethisch’, zegt algemeen directeur Rachid L’Bettioui.

Corona creëert noodzaak

Hij bedacht het concept vorig jaar al, maar pas toen de horeca vanwege de coronapandemie moest sluiten en massaal overstapte op thuisbezorgen en afhalen zag hij de noodzaak ervan in. Volgens L’Bettioui is het niet nodig om de klant bezorgkosten te laten betalen en ook nog eens commissie in rekening te brengen bij restaurants. EET24.nl berekent een vast bedrag van 99 euro per maand, ongeacht het aantal bestellingen. Dat is voor de meeste ondernemers makkelijk terug te verdienen, zegt L’Bettioui. In tegenstelling tot de grote platforms heeft EET24.nl nog geen eigen bezorgers, maar het bedrijf sluit niet uit dat die er in de toekomst wel gaan komen.

Momenteel is het platform bezig alle aangemelde restaurants aan te sluiten door alle menukaarten, foto’s en producten zichtbaar te maken in de app. Deze is in de derde week van december te downloaden in de App Store of Google Play.