IJssalon Florence reduceert suikergehalte met 30 procent

IJssalon Florence reduceert suikergehalte met 30 procent
Vlnr: Steff, Marjo en Marcel Janssen van IJssalon Florence

Marcel en Steff Janssen van IJssalon Florence zijn erin geslaagd om het suikergehalte in het scheppijs met 30 procent te verminderen. Er is volgens de ijsmakers geen kwaliteitsverschil.

De suikerreductie is het resultaat van een jarenlange zoektocht op beurzen, tijdens workshops en bij grondstoffenleveranciers in binnen en buitenland. Marcel en Steff Janssen van IJssalon Florence in Nederweert hebben vele experimenten met natuurlijke suikervervangers achter de rug.

Alle aspecten identiek

Tijdens de testen was het belangrijk dat smaak, mondgevoel, structuur, opslag, schepbaarheid, afsmelt en gedrag van het ijs identiek waren. Dat is gelukt met een natuurlijke suikervervanger die uit vier ingrediënten bestaat: maltitol gewonnen uit moutsuiker, maltodextrine gewonnen uit rijst, aardappel of mais, inuline gewonnen uit wortels zoals bataat, aardpeer of cichorei en steviolglycosiden gewonnen uit het plantje stevia.

Trots

‘Door deze belangrijke aanpassing van het suikergehalte en door alleen maar de beste, puurste ingrediënten te gebruiken, maakt het dat ons ijs smaakt zoals de bedoeling is. Wij zijn erg trots op het resultaat’, zeggen de ijsmakers.

Vier keer IJssalon van het Jaar

De ijssalon in Nederweert heeft door de jaren heen heel wat prijzen bij elkaar gesprokkeld. De ijssalon van Marjo en Marcel Janssen werd vier keer uitgeroepen tot IJssalon van het Jaar, de laatste keer in 2018. In datzelfde jaar won zoon Steff de Gouden IJscreatie, een wedstrijd van het Ambachtelijk IJscentrum die de ijssalon in totaal vijf keer heeft gewonnen. Ook pakten ze viermaal de Gouden IJsspatel voor het beste ijs.