Smullers en De Vegetarische Slager introduceren vegetarische burger

Smullers en De Vegetarische Slager introduceren vegetarische burger

Smullers heeft vanaf vandaag, 11 september, een vegetarische burger op het menu staan. De burger is het resultaat van een samenwerking met De Vegetarische Slager.

Het is de eerste keer dat Smullers een vegetarische hamburger introduceert. De burger wordt in alle verkooppunten op de stations verkocht, zowel over de balie als via de automatiek.

Drempels wegnemen

De vegetarische burger is buiten het ontbreken van vlees identiek aan de hamburger van Smullers. Dat betekent sla, uitjes en Wimpiesaus van Oliehoorn. De burger kost €2,50, net als de goedkoopste hamburger en de kipburger. ‘We willen zoveel mogelijk drempels wegnemen voor consumenten om voor de vegetarische burger te kiezen’, zegt Roger Bloem van Smullers.

Amper te onderscheiden

Bloem ziet de samenwerking met De Vegetarische Slager als een nieuwe stap in de ontwikkeling van vegetarische snacks in Nederland. ‘Tien jaar geleden kreeg je -als je geluk had – als vegetariër in een fastfoodrestaurant een gepaneerde groenteschijf op een broodje. Dankzij De Vegetarische Slager is er de afgelopen jaren zoveel gebeurd qua ontwikkeling en innovatie dat we nu een burger kunnen introduceren die amper te onderscheiden is van onze huidige hamburger.’

Smullers krijgt op 1 februari een nieuwe uitbater. NS Stations heeft de exploitatierechten verkocht aan het Franse Lagardère.

Smullers