Plannen nieuw horecapaviljoen in Utrechts park

Plannen nieuw horecapaviljoen in Utrechts park
foto: Vitens

Een van de laatste watertorens in Utrecht waar nog geen nieuwe bestemming voor was, is gekocht door ondernemer Winder Sital die in de toren, gelegen in een park in de wijk Overvecht, woningen en kantoren wil realiseren. Naast de toren moet een volledig nieuw horecapaviljoen komen.

De toren van 49 meter hoog staat nu leeg. Winder Sital kocht de watertoren in 2018 aan en maakt nu zijn plannen bekend. Naast woningen en kantoren wil hij nadrukkelijk ook horeca aan het project toevoegen. De toren ligt in een park in Overvecht, een wijk in het noorden van de stad Utrecht. In het park naast de toren moet een nieuw paviljoen komen waar die horeca in komt.

De invulling van dat horecapaviljoen is nog niet bekend. Vooralsnog is er ook alleen nog maar een plan. In dat plan komen in de watertoren vier zogeheten 'kangoeroewoningen': een woning waar een kleine zelfstandige woonruimte aan gekoppeld is voor bijvoorbeeld inwonende ouders of kinderen.

Daarnaast komen er werkplekken bestemd voor maatschappelijke functies. De eigenaar heeft aangegeven dat de begane grond van de watertoren een ‘paviljoen’ wordt dat ook door anderen gebruikt kan worden. Hoe, voor wie en op welke manier dat zal zijn, is nu nog niet duidelijk. schrijft De Utrechtse Internet Courant (DUIC).

De herbestemming met deels publieke functies was een van de voorwaarden van de vorige eigenaar, waterbedrijf Vitens. De watertoren aan de Neckardreef was de laatste watertoren in de stad die afgestoten werd. Al bij de verkoop sprak de gemeente de wens uit dat in de toren (ook) horeca zou komen. In een andere voormalige watertoren in Utrecht zit restaurant WT Urban Kitchen, waarbij WT voor WaterToren staat. Dit restaurant is van een groep eigenaren die inmiddels een heel aantal horecazaken in de stad heeft, waaronder restaurant Fico, The Streetfood Club, Rum Club en Ruby Rose.