Roompot voegt met kleinschalig Strand49 13de park in Noord-Holland toe

Roompot voegt met kleinschalig Strand49 13de park in Noord-Holland toe

De 200ste vakantielocatie van Roompot is in zicht. De aanbieder van vakantieparken voegt het kleinschalige en comfortabele park Strand49 in Sint Maartenszee toe als 13de park in Noord-Holland, waarmee de teller op 195 komt te staan.

Roompot breidt het aanbod aan de Nederlandse kust verder uit. Ditmaal in het Noord-Hollandse Sint Maartenszee, waar Roompot een samenwerking met het park Strand49 heeft getekend.

Strandlodges en beach lofts

Strand49 biedt een camping en 22 vakantiewoningen, bestaande uit beach lofts, design strandhuizen, strakke strandbungalows en kindvriendelijke strandlodges.

13de locatie voor Roompot in Noord-Holland

Noord-Holland is geliefd onder de meer dan 3 miljoen gasten van Roompot. Naast de eigen parken Callassande, Marinapark Volendam, Egmond aan Zee en De Graaf van Egmont, dat momenteel volledig wordt vernieuwd, nam Roompot vorig jaar de Qurios parken in Bloemendaal aan Zee en Zandvoort over. Enkele maanden later stapten de 90 Strandhuisjes in Julianadorp van Landal naar Roompot over. Later dit jaar zal Roompot ook de eerste gasten op twee nieuwe eigen parken mogen verwelkomen: in Wijdenes en in Callantsoog. Strand49 is de 13de locatie voor Roompot in Noord-Holland.

Al 33 locaties aangekondigd dit jaar

Strand49 is niet de eerste locatie die Roompot dit jaar aankondigt. Roompot maakte de voorbije 14 weken al 33 vakantielocaties in Europa bekend die dit of volgend jaar aan het aanbod worden toegevoegd.

In januari kondigde Roompot aan dat het volgend jaar een nieuw park in Zuid-Frankrijk zal openen. Een week later volgde het bericht over het nieuwe vakantieconcept Cuber dat de service van een designhotel met de vrijheid van een vakantiehuis combineert.

Op 1 maart raakte bekend dat het park De Veluwse Hoevegaerde op 1 januari 2022 van Landal naar Roompot overstapt. Elf dagen later breidde Roompot zijn aanbod uit met 27 nieuwe locaties op één dag. Ditmaal geen vakantieparken, maar echte boerderijen in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk waar gasten heerlijk in alle luxe en comfort van de sfeer op het platteland kunnen genieten. Twee weken geleden voegde Roompot alweer 2 Franse parken aan zijn aanbod toe. In 2020 kondigde Roompot 51 nieuwe parken in evenveel weken aan.

In juni 2020 werd Roompot overgenomen door investeringsmaatschappij KKR. Dit Amerikaanse private equityfonds wil het merk snel laten groeien.