Kale bouwgrond wordt trekpleister voor terrasgasten

De optelsom coronamaatregelen, de heropening van de terrassen en een braakliggend stuk bouwgrond, brachten horecaondernemers Brenda en Michiel de Graaf, eigenaren van Gare Pompidou in Woerden, op het idee om een mediterraan stadsstrand te ontwikkelen op het Defensie-eiland.
Delen:
Brenda en Michiel de Graaf van restaurant Gare Pompidou in Woerden. Foto's: Herbert Wiggerman

Van bouwgrond tot stadsstrand

Het braakliggende stuk bouwgrond ligt pal naast het gebouw van Gare Pompidou in Woerden. Voor de horecamedewerkers een korte oversteek. Met de zonnige dagen in het vooruitzicht wordt een grote toeloop op de terrassen verwacht. Omdat er voorlopig nog geen plannen zijn om iets te doen met de kale bouwgrond, zagen Brenda en Michiel de Graaf een mogelijkheid om de gastenstroom meer te spreiden en het terrein visueel attractief te maken. Brenda reageert : ‘Michiel kwam spontaan met het stadsstrand-idee, hij zag het meteen voor zich.’

Alle partijen op één lijn

Inmiddels heeft de gemeente Woerden de gedoogbeschikking voor het staddsstrand afgegeven en verleende grondeigenaar Vorm vanaf het begin alle medewerking. Vaste adviseur Mind Your Guest, is verantwoordelijk voor strategie, vormgeving en communicatie. Michiel de Graaf: ‘Wij zijn blij en trots om te zien hoe snel alle partijen met ons op één lijn zitten. Mijn complimenten daarvoor.’

Het stadsstrand op het Defensie-eiland gaat naar verwachting op 1e Pinksterdag open. ‘Denk aan het strand van St. Tropez. Luieren in je ligstoel, voeten in het zand. Fles rosé in een koeler naast je. Een zacht briesje en tussendoor een potje petanque spelen. Het wordt mediterraan genieten op La Plage Pompidou’, aldus de ondernemers.

Gare Pompidou zit gevestigd in het gebouw van een oude militaire wasserij. Voorheen runden Brenda en Michiel de Graaf restaurant De Florijn in Nieuwerbrug.