Voortaan ook plantaardige zuivel bij Van der Valk en Vapiano

Voortaan ook plantaardige zuivel bij Van der Valk en Vapiano

Van der Valk en Vapiano gaan voortaan ook plantaardige zuivel aanbieden aan hun gasten. Het gaat om meer dan 67 Valk locaties in Nederland, België en Duitsland en om tenminste de tien Vapiano Restaurants in Nederland die eigendom zijn van Van der Valk International.

Van der Valk biedt vanaf nu ook plantaardige drinks en alternatieven voor eetzuivel bij de ontbijtbuffetten en bij hun koffiespecialiteiten. Ook worden er tientallen restaurants, waaronder de in 2020 na faillissement overgenomen Vapiano locaties in Europa, voorzien van plantaardige producten. Dit zijn er in ieder geval tien in Nederland.

Hiermee wil het familiebedrijf het eenvoudiger maken voor gasten een duurzame en bewuste keuze te maken. In aanloop naar Wereldmilieu dag op 5 juni maakten de partijen dit bekend. Ze gaan producten van Alpro gebruiken.

Van der Valk en duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij Van der Valk hoog in het vaandel. Meer dan de helft van de hotels heeft inmiddels een Green key (goud) certificaat, het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Belangrijke pijlers hierbij zijn zuinig omgaan met energie en water, milieuvriendelijk schoonmaken, recyclen en doordachte keuzes rondom biologische voeding en producten met een keurmerk. Recent besloot het familiebedrijf ook over te stappen op duurzame schoonmaakmiddelen voor housekeeping en keuken. 

Nick Wohrmann, verantwoordelijk voor Inkoop bij Van der Valk merkt op dat hij in de markt een toenemende vraag ziet naar plantaardige voeding. Daarnaast willen we met ons familiebedrijf ook onze ecologische foodprint verlagen.’