Calanìca: 'Moderne wijn voor hippe bars'

Calanìca: 'Moderne wijn voor hippe bars'
Calanìca Rosato is een frisse, aromatische en levendige rosé.

Het Siciliaanse Wijnhuis Duca di Salaparuta heeft de nieuwe Calanìca-lijn op de markt gebracht met onder meer een zeer bijzondere witte wijn (Grillo) en rosé (Rosato). Deze wijnen zijn fruitig en fris van smaak en refereren aan het prachtige eiland Sicilië. De Calanìca-lijn is heel geschikt voor hippe wijnbars en restaurants waar jongeren met elkaar het leven willen vieren!

Duca di Salaparuta is één van de belangrijkste wijnmakerijen in de prachtige wijngebieden van Sicilië. De wijnen van dit wijnhuis kenmerken zich door hun karakteristieke en originele eigenschappen. Het gebied waar Duca di Salaparuta is gevestigd, is van oudsher zeer geschikt voor de wijnbouw.

Voor de nieuwe Calanìca-lijn heeft de wijnmakerij iets heel bijzonders gedaan. De lokale wijnen werden oorspronkelijk gemaakt op basis van een inheemse druivensoort vermengt met een internationale variëteit. Maar Duca di Salaparuta heeft er in 2019 voor gekozen om wijnen van één variëteit te maken: Calanìca Chardonnay, Grillo, Frappato, Syrah en de nieuwste toevoeging aan het assortiment: Rosato. Deze verfijnde wijnen zijn het resultaat van een zeer grote kennis van de wijnstokken en de druiven van Duca di Salaparuta. Ze stralen authenticiteit en frisheid uit.

Calanìca verwijst naar de typisch Siciliaanse ‘Calanche’; in deze gebieden worden geulen uitgehold door wind en water.”

Band met de Siciliaanse natuur

De wijnen hebben een duidelijke link naar Sicilië. Dat begint al met de naam. Calanìca verwijst naar de typisch Siciliaanse ‘Calanche’; in deze gebieden worden geulen uitgehold door wind en water. De band met Sicilië wordt ook weerspiegeld op de etiketten, die beelden van de Siciliaanse flora en fauna tonen: de slechtvalk en vlinders, de kruidige geur van de prachtige Frangipani bloemen en verwijzingen naar vissen en zee-egels. Bij het drinken van de wijn proef je als het ware de Mediterrane, ongetemde schoonheid van het unieke eiland.

Rosato en Grillo

De Rosato is een frisse, aromatische en levendige rosé met een heerlijke aroma van citrusvruchten en witte perzik. Deze rosé is perfect als aperitief en bij visgerechten. De smaak refereert aan het vrolijke, mooie Sicilië. Daarom is deze wijn in het bijzonder bestemd voor jongeren die dromen van een drankje aan zee met vrienden.

Een andere wijn, die heel geschikt is om samen met vrienden als aperitief te drinken, is de Grillo. Grillo is een oude inheemse druivensoort van West-Sicilië. De witte bessen zorgen voor een rijk en veelzijdig karakter. Het is een originele witte wijn met een rijke, fluweelzachte, fruitige, levendige en frisse smaak. Echt een aanrader voor de diegenen die graag experimenteren met de intense geuren van het mediterrane landschap.

De Grillo is een aanrader voor iedereen die graag experimenteert met de intense geuren van het mediterrane landschap.

Chardonnay

De Calanìca Chardonnay is verleidelijk en evenwichtig. Deze bijzonder frisse wijn combineert de natuurlijke elegantie van Chardonnay met de intensiteit en het fruitige aroma dat typisch is voor de mediterrane eilanden. De kleur van de Calanìca Frappato is robijnrood met paarse tinten. Je proeft de tonen van rozen en viooltjes. Deze wijn is rijk, fris, elegant en aromatisch en doet denken aan de zomer op het prachtige Sicilië.

Syrah

De Calanìca Syrah is één van de belangrijkste wijnen van Duca di Salaparuta. Deze rode wijn is gemaakt van Syrah druiven, die een zeer goede weerstand hebben tegen ongunstige klimatologische omstandigheden. Daardoor zorgen ze voor een warme, volle smaak. Daarnaast is Syrah ook fruitig met hints van kleine zwarte bessen en kruiden, zoals zwarte peper. De nieuwe Calanìca wijnen zijn bestemd voor een modern publiek dat kritisch is en op zoek gaat naar producten met een gedurfde persoonlijkheid. Hierdoor zijn de wijnen heel geschikt voor hippe wijnbars en restaurants.

Dit artikel is gesponsord door Duca di Salaparuta.