Ankeveners tappen flappen in café 't Wapen van Ankeveen

Inwoners van het dorp Ankeveen kunnen binnenkort naar café 't Wapen van Ankeveen om hun geld te halen. Het dorp ten noordwesten van Hilversum heeft sinds enkele maanden geen geldvoorziening meer, nadat de laatste winkel in Ankeveen zijn deuren sloot. Dat winkeltje deed ook dienst als bijkantoor van de Postbank.

Volgens de banken heeft het dorp te weinig inwoners (500) om ergens langs de weg een 'flappentap' te plaatsen. Tijdens een recent werkbezoek van het gemeentebestuur van Wijdemeren aan de dorpskern was het vertrek van 'de bank' één van de belangrijkste gespreksonderwerpen. Wethouder Y. Siemons heeft nu met de cafébaas afgesproken dat de inwoners bij hem geld kunnen opnemen via zijn pinautomaat op de bar.

Caféhouder Stefan van Houten van 't Wapen van Ankeveen denkt een goede dienst te bieden aan de inwoners van het dorp. 'Ik heb eerst gekeken of het haalbaar was om het postagentschap over te nemen. Maar dat lukte niet. Vervolgens ben ik met de Rabobank in zee gegaan. De gemeente en de Rabobank betalen de aanschaf van de geldautomaat, terwijl ik het onderhoud voor mijn rekening neem. Wij zijn dagelijks open van 11.00 tot 01.00 uur, dus we bieden een goede dienst aan de inwoners van Ankeveen.'