Brand verwoest discotheek in Emmen

Een uitslaande brand heeft zondagavond discotheek Big Fun in het centrum van Emmen verwoest. Ook een naastgelegen fotozaak en een aantal andere panden die aan de discotheek vastzaten, liepen brand- en waterschade op. De totale schade loopt volgens een politiewoordvoerder in de miljoenen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Toen de brand rond negen uur uitbrak was de discotheek nog niet open. Er waren wel personeelsleden aanwezig. De oorzaak van de brand was zondagavond laat nog niet bekend. Wel is bekend dat er een ontploffing aan vooraf ging. De omgeving van de discotheek werd meteen afgezet in verband met ontploffingsgevaar: in de fotozaak lagen chemicaliën. Ook werd de bewoners van een nabije flat gesommeerd deuren en ramen gesloten te houden.

De brandweer heeft zich onder meer ingezet om de fotozaak te behoeden voor de brand. Ook werden het naastgelegen winkelcentrum De Weijert en de Traverse, de luchtbrug tussen het Noorder Dierenpark en de nieuwe uitbreiding van de dierentuin, preventief nat gehouden.