Vakbeurs HorecaEvenTT vertrekt uit Assen

Vakbeurs HorecaEvenTT vertrekt uit Assen
WTC Expo, de nieuwe thuisbasis van HorecaEVenTT

Vakbeurs HorecaEvenTT verlaat Assen als vaste locatie. De beurs verhuist naar Leeuwarden, naar het WTC Expo.

Al de komende editie in april 2022 wordt HorecaEvenTT – inclusief de vakwedstrijden EvenTTCulinair - georganiseerd in het WTC Expo in Leeuwarden. Daarmee neemt de organisatie afscheid van de Expo in Assen bij het TT-terrein. De naam - de verwijst naar de voormalige locatie - blijft vooralsnog behouden, zo laat beursorganistor Jan Vlap weten.

De beurs kon niet in Assen blijven omdat Expo Assen geen garantie kon afgeven dat de opbouw op tijd kon beginnen. Daarnaast wordt de hal omgebouwd en krijgt deze een permanente leisure-invulling.

‘Daarom hebben we gekozen voor een alternatieve locatie. Niet alleen dit jaar, maar ook voor de komende edities, zegt Jan Vlap. Ook de bijbehorende vakwedstrijden van EvenTTCulinair gaan mee van Assen naar Leeuwarden.

Lang gezocht naar geschikte locatie

‘Wij hebben lang gezocht naar een ruimte die niet alleen geschikt is voor dit jaar, maar ook met het oog op de toekomst. Daarin biedt WTC Expo Leeuwarden zeker zoveel mogelijkheden.’ Zo staat ook de 15e editie al gepland voor februari 2023.

‘In Leeuwarden kunnen we elkaar als standhouders, deelnemers en bezoekers - na bijna twee jaar beursstilte - weer ontmoeten en proeven en genieten van alle mooie producten die de sector te bieden heeft.’

De laatste editie trok de horecabeurs met 500 stands bijna 15.000 professionele horecaondernemers vanuit de horeca, grootkeukens en recreatie.

De eerste beurs in Leeuwarden is van 11 tot en met 13 april 2022.

WTC Expo

WTC Expo is het grootste evenementencomplex van Noord-Nederland, met een totaal vloeroppervlak van 35.000 m2. HorecaEvenTT zal gebruik maken van twee aansluitende hallen, waarmee ze circa 1.000 m2 meer beursvloer beschikbaar heeft dan voorheen.

Vlap heeft alle vertrouwen in de nieuwe locatie. ‘In Assen hebben we een naam opgebouwd, en nu willen we doorgroeien. De WTC Expo in Leeuwarden heeft moderne voorzieningen met gratis parkeergelegenheid en leent zich prima voor onze horecasfeer.’