Michelle Voets-Bos maître / sommelier Benz at Kazerne

Michelle Voets-Bos maître / sommelier Benz at Kazerne

Michelle Voets-Bos is de nieuwe maître / sommelier van Benz at Kazerne Eindhoven. Ze voegt zich bij haar man, chef-kok Thomas Voets.

Beiden werkten al jaren in vooraanstaande restaurants, maar dit is de eerste keer dat zij dagelijks samenwerken. 'Een droom die nu uitkomt', aldus het echtpaar.

In restaurant Benz zal Michelle Voets-Bos de vintage Franse gerechten van Thomas Voets complementeren met zowel klassieke als moderne Europese wijnen.

'Ik wil gasten graag prikkelen met wijnen van minder bekende druivenrassen en gebieden; onontdekte pareltjes uit de oude wereld.'

Benz at Kazerne
Benz at Kazerne in Eindhoven

Eerder werkte Voets-Bos, bevoegd als WSET-wijncursus docent, als sommelier bij onder meer Hilton Schiphol, restaurant Domenica in Amsterdam en in het Italiaans georiënteerde industriële restaurant binnen Home of Design Kazerne in Eindhoven. Nu maakt zij dus intern de overstap naar het Frans georiënteerde Benz.

Benz at Kazerne

Het fine dining restaurant Benz at Kazerne is gehuisvest in het koetshuis van de voormalige marechausseekazerne aan de Paradijslaan in Eindhoven. Van 1923 tot 1952 was hier de brandweer gevestigd. Daar waar nu de roestvrijstalen keuken staat, stond vroeger Eindhoven’s eerste gemotoriseerde brandweerspuit, door de manschappen ‘D’n Benz’ genoemd.

Benz at Kazerne

Onder leiding van oprichters Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek werd het koetshuis met veel aandacht voor de oorspronkelijke schoonheid omgetoverd tot een intieme, luxueuze designruimte met zachte aardse kleuren, rijke materialen en toonaangevend design.