Terras Top 100 2022: vrijdag 3 juni velt hoofdjury laatste oordeel

Terras Top 100 2022: vrijdag 3 juni velt hoofdjury laatste oordeel

Bijna alle bezoeken zijn afgerond en de Terras Top 100 2022 nadert de finale fase. Vrijdag 3 juni volgt de belronde naar de terrassen in de top.

Mystery visitors en vakjuryleden hebben zo goed als alle rapporten voor de Terras Top 100 2022 ingeleverd. Vrijdag 3 juni neemt de hoofdjury alles nog één keer door en wordt de definitieve lijst opgesteld.

Op basis van alle rapporten bepaalt de hoofdjury 3 juni ook de top van de lijst. De top-5 krijgt 3 juni een belletje met de mededeling dat ze in de top van de lijst staan en dat de hoofdjury langs komt.

Op woensdag 15 en donderdag 16 juni zal de hoofdjury een tour door het land maken en de top-5 bezoeken. Deze bezoeken zijn op afspraak en duren een uur.

Een half uur zal de jury zitten met ondernemers om te spreken over hun zaak, het terras en alles wat verder ter tafel komt, en een half uur zal de jury een kijkje nemen voor én achter de schermen.

De hoofdjury neemt een kijkje achter de schermen bij Brasa tijdens de hoofdjurytour 2021.
De hoofdjury neemt een kijkje achter de schermen bij Brasa tijdens de hoofdjurytour 2021.

De jury bezoekt de vijf best scorende zaken, maar dat kunnen er ook 6 of 7 zijn, afhankelijk van de scores in de voorgaande rondes.

Terras Top 100 2022: extra ronde top-50

Dit jaar is de top-50 van de lijst voor het eerst nóg een keer extra bezocht. Dit om een nog beter beeld te krijgen van de terrassen die de top van de Terras Top 100 2022 moeten vormen.

In ronde 1 zijn alle terrassen die zich ingeschreven hebben, bezocht door een vakjury en door een mystery visitor. Op basis hiervan is de Top-100 samengesteld. Vervolgens hebben de beste 50 een nieuw bezoek gehad van de vakjury.

Deze score wordt meengenomen met de score uit ronde 1, waarna de top-50 opnieuw in de juiste volgorde wordt gezet en de top-5 bezocht wordt door de hoofdjury.

Bekendmaking Terras Top 100 2022

De complete lijst wordt maandag 4 juli onthuld tijdens een spectaculair evenement bij de winnaar van 2021, Brasa in Purmerend. Alle terrassen die in de lijst staan krijgen daarvoor twee kaarten en mogen daarnaast kaarten bijkopen om de feestelijke huldiging met hun hele team mee te maken.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.