Eigenaar Mocca d'Or neemt koffiemerk YesPlease over

Eigenaar Mocca d'Or neemt koffiemerk YesPlease over

JVN Groep, de holding van onder meer Koffiebranderij Mocca d'Or, vergroot haar markt door een meerderheidsbelang in YesPlease te nemen.

JVN Groep is de holding boven Koffiebranderij Mocca d’Or, Santas Koffie, Earth Coffee en Café del Mar. De onderneming is in de loop der jaren uitgegroeid tot een landelijke speler in de koffiemarkt. Daarbij ligt de focus met name op de horecamarkt. Na de overname van het merk Café del Mar in juli 2021, zet Mocca d’Or met deze nieuwe overname van YesPlease de volgende stap in versterking van haar positie in de horeca en hotelbranche.

YesPlease is een koffiebedrijf dat houdt van goede koffie, maar ook van de wereld om haar heen. Daarom verkopen zij single coöperative koffie, die direct bij de boer is ingekocht. De prijs die YesPlease betaalt, draagt bij aan betere leefomstandigheden van de boer. Ook geeft het hun de mogelijkheid te investeren in biodiversiteit en daarmee in de kwaliteit van hun koffie.

Deze samenwerking is alleen maar 'win-win', zegt Wouter Jansen van Velsen, eigenaar van Mocca d’Or. ‘Door deze samenwerking vergroten we onze markt in de horeca- en hotelbranche en dragen we bij aan een transparantere markt voor de koffie-industrie.’

YesPlease

YesPlease zal blijven opereren onder haar eigen merknaam. Hiervoor is bewust gekozen. De merknaam zal blijven bestaan, alleen onder de vlag van Mocca d’Or.

YesPlease richt zich in de horeca met name op hotels. Zo biedt het merk onder meer aan biologisch afbreekbare capsules, die geschikt zijn voor de koffiemachines die op veel hotelkamers te vinden zijn.

Oprichter Sjoerd Stouten treedt terug in de nieuwe organisatie. ‘In deze nieuwe fase van groei draag ik graag het stokje over aan Wouter, ik heb er alle vertrouwen in dat hij van YesPlease een groot succes gaat maken’, aldus Stouten. ‘Voor mij liggen weer nieuwe uitdagingen in het verschiet’.

De huidige investeerders in YesPlease behouden hun belang in de organisatie. ‘We zijn ervan overtuigd dat YesPlease een grote groei zal doormaken onder de vlag van Mocca d’Or, de kennis en ervaring van Wouter en zijn team, zal YesPlease alleen maar beter en mooier maken’, zegt Boudewijn Poelmann, founder van het duurzame investeringsfonds Phase2.earth. Het fonds investeert onder meer ook in Karma Kebab.