Top drie beste vegan restaurants van Nederland

Top drie beste vegan restaurants van Nederland

Drie Nederlandse restaurant maken kans op een Vegan Award voor beste vegan restaurant. Het zijn Mama Gaia in Haarlem, Kasvio in Utrecht en Bij Albrecht in Eindhoven.

De awards voor beste vegan restaurants worden jaarlijks uitgereikt om aandacht te vragen voor horecaondernemers die bewust kiezen voor een plantaardig menu.

Beste vegan restaurants

Restaurants die al eerder in de prijzen vielen zijn: Studio Konijnenvoer (Arnhem, 2021), Deer Mama (Amsterdam, 2019) en de Vegan Junkfood Bar (Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven, 2018).

De winnaar van de 13e editie van de Vegan Awards krijgt dit te horen op 3 september 2022 op de VeggieWorld-beurs in Houten.

De prijs is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV).

Vier chefs bij Mama Gaia

Kanshebber Mama Gaia wil de plantaardige revolutie versnellen. Dit doet het restaurant door te laten zien hoe leuk en vooral lekker een bewuste lifestyle kan zijn. ‘Bij ons kan iedereen, van vleeseter tot overtuigd veganist, plantaardig ontbijten, lunchen of dineren.

Bij Mama Gaia werken 4 chefs die volledig plantaardig koken met lokale seizoensproducten en zo verspillingsvrij mogelijk werken. Het menu wisselt maandelijks en is geïnspireerd op de Aziatische keuken.

Over de Vegan Awards

Sinds 2010 rijkt de NVV de Vegan Awards uit aan inspirerende mensen, initiatieven en organisaties die zich inzetten voor een plantaardige wereld.

Er zijn vijf categorieën: beste vegan onderneming, initiatief, literatuur, product en restaurants.

Karma Kebab -ook actief in de horeca - is een van de genomineerden in de categorie Beste Vegan Product.

De foodtruck Food for Thought is genomineerd voor Beste Vegan Initiatief.