Bogy's beachbar vervangt danstheater Scala

Het lijkt maar niet op te kunnen met de horeca in Doetinchem. Het ene café na de andere opent, en er zullen er nog wel een paar volgen. Vanaf vrijdag 27 september weer een nieuwe loot aan de horecaboom: Bogy's beachbar.

Café Dinges, Papas Tapas, Scala ... ondernemer Mike Kothuis heeft de nodige ervaring in het runnen van horecabedrijven. En net als veel andere ondernemers soms met succes, maar soms ook met minder succes. Zoals met het danstheater Scala dat binnen een jaar werd gesloten.

Kothuis wil het daar niet meer over hebben, maar wil daarover nog wel kwijt dat hij in die periode wat teveel hooi op z'n vork had genomen. 'Maar dat ligt allemaal achter me en we maken een nieuwe start met een café zoals dat er in Doetinchem nog niet is. En we zijn duidelijk een café, geen club of disco of iets dergelijks.'

Bogy's beachbar is 's vrijdags en 's zaterdags open vanaf 21 uur, en richt zich op bezoekers vanaf achttien, zo laat Kothuis weten. De muziek zal divers zijn. Top veertigmuziek maar ook muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig en negentig. Met mogelijkheden om te dansen, maar ook om een babbeltje te maken. Een deejay zorgt voor de muziek, maar de kans bestaat dat er van tijd tot tijd ook een band optreedt.

Fleurig en kleurig. Zo kan de inrichting van het pand wel worden omschreven. Met fel gekleurde wanden uiteraard met daarop verwijzingen naar strandtaferelen. En surfplanken waar je je biertje op kan zetten. Kothuis benadrukt dat, mede gebaseerd op ervaringen uit het verleden, bewust is gekozen voor cafévergunning en niet voor een nachtvergunning. Concreet betekent dat wie om 02.00 uur binnen is tot 04.00 uur binnen mag blijven. Bij een nachtvergunning kunnen bezoekers tot 04.30 uur in- en uitlopen.

Er kunnen maximaal 450 bezoekers in dit nieuwe café. De entree is gratis en een bezoeker hoeft geen pasje te laten zien als hij of zij naar binnen wil. Wel staat er 'security' aan de deur.Kothuis: 'Dat hoort er gewoon bij, al zullen het echt geen kleerkasten van twee meter zijn. Ze zijn gewoon preventief aanwezig, meer niet.'

Overlast? 'Wij doen er van alles aan om dat voorkomen. En door een cafévergunning en geen nachtvergunning aan te vragen, verwacht ik eigenlijk niet veel problemen. Overlast proberen te voorkomen, ligt in de eerste plaats op het bordje van de ondernemer, maar zeker niet alleen daar. Er ligt ook een taak voor de wetgever en verder is het natuurlijk zo dat je als bewoner van een binnenstad nu eenmaal in een andere omgeving woont dan buitenaf. Daar moet je ook rekening mee houden.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.