Grote klanten keren Air Holland de rug toe

Luchtvaartmaatschappij Air Holland verliest in hoog tempo klanten. OAD Reizen heeft alle contracten met de noodlijdende maatschappij verbroken en heeft voor duizenden vakantiegangers alternatief vervoer bij andere maatschappijen geregeld. Ook reisorganisatie Hotelplan zou zijn reizigers niet meer via Air Holland laten vliegen.

Air Holland raakte donderdag 29 augustus in de problemen toen het vluchtleidingscentrum Eurocontrol het faillissement aanvroeg. Eurocontrol zegt nog een groot bedrag te goed te hebben van Air Holland. Met het afhaken van grote klanten als OAD worden de problemen voor de maatschappij groter.

Volgens directeur Geert Jan Boven van OAD is zijn bedrijf goed voor een kwart van de klanten van Air Holland. Air Holland vliegt met drie Boeings en heeft circa tweehonderd mensen in dienst. In mei kwam er met een investering van de Antwerpse zakenman Tony Gram, eigenaar van de Belgische maatschappij VG Airlines een einde aan een lange periode van financiële problemen voor Air Holland.