Houseparty voor doven in Groningen

In het Groningse jongerencentrum Simplon konden doven en slechthorenden zaterdagnacht uit hun dak gaan op een speciale houseparty. De muziek stond zo hard dat de feestgangers door de trillingen in staat zijn op de maat te dansen. Zaterdagmiddag verwachtte de organisatie dat er ongeveer vijfhonderd bezoekers uit het hele land naar de party zouden komen.

Het feest is georganiseerd in samenwerking met de Stichting Belangenbehartiging voor Nederlandse Dove Jongeren en een lokale organisatie voor doven. De houseparty is onderdeel van het Nationale Doven Feest. Vorig jaar was het feest in poptempel Paradiso in Amsterdam. Het jaar daarvoor in de Rotterdamse discotheek Nighttown.

De muziekprogrammeur van het Groningse Simplon heeft de wensen van tevoren met de jongeren doorgenomen. 'Ze willen het liefst dat de muziek dwars door hun lichaam dreunt', zegt een woordvoerder. 'Dus zetten we de installatie zo hard als zij kan. Gelukkig is het gebouw goed geïsoleerd. Een VJ zal videobeelden op de muren projecteren.'

De organisatie raadde mensen die goed horen af het feest te bezoeken. 'De muziek staat zo hard, dat is niet te harden. Wie toch naar binnen wil, krijgt speciale oordoppen die gehoorschade moeten voorkomen', aldus de woordvoerder.