Fletcher opent met nummer 111 eerste hotel in Flevoland

Fletcher opent met nummer 111 eerste hotel in Flevoland

Het splinternieuwe Fletcher Hotel-Restaurant Marknesse, het eerste van de groep in Flevoland en nummer 111 in Nederland, opent op 31 maart de deuren. Het hotel is gevestigd in een omgebouwd bedrijfsverzamelpand en telt 112 kamers, een restaurant en twee zalen.

Fletcher heeft in een aantal maanden een bestaand kantoorpand in Marknesse omgebouwd tot modern hotel aan het water, hotel nummer 111 van de groep. Fletcher Hotel-Restaurant Marknesse is het eerste Fletcher hotel in Flevoland. Hiermee is de keten nu aanwezig in alle provincies van Nederland.

Fletcher Marknesse biedt gasten vanaf 31 maart 2023 112 kamers, twee ruime multifunctionele feest- en vergaderzalen, een à-la-carterestaurant met open keuken, bar en een oeverterras met uitzicht over het water en de groene omgeving. 

Nieuw bestemmingsplan gaf mogelijkheden 

Het pand, voormalig Dyntes Tech Park, diende voorheen als bedrijfsverzamelgebouw waar bedrijven met innovatieve technologieën samenkwamen. Helaas lukte het de eigenaar niet om bedrijven te werven en behouden. Na overleg tussen de eigenaar en gemeente, is het bestemmingsplan van het pand gewijzigd naar een recreatieve bestemming. Fletcher huurt het pand voor minimaal 20 jaar.

‘Toen bekend werd dat het pand in gebruik genomen mocht worden voor recreatie, zagen wij direct potentie in het gebouw en de locatie', zegt Ben de Ruijter - director of operations bij Fletcher Hotels. ‘Het pand ligt namelijk midden in het groen en direct aan het Waterloopbos. Op deze mooie plek hebben we, na een lange verbouwingsperiode, een splinternieuw hotel weten te realiseren dat perfect aansluit bij onze doelgroep en op het huidige aanbod van Fletcher Hotels. Door het toevoegen van dit hotel aan ons portfolio zijn we nu ook in de provincie Flevoland vertegenwoordigd.’

Fletcher Marknesse is niet het eerste omgebouwde kantoorpand voor Fletcher. Zo opende onder meer eind 202o het hotel in Scheveningen ook in een voormalig kantoorpand.

Team werven met sollicitaxi 

Om medewerkers te werven, zette Fletcher Marknesse een ludieke actie op. In januari stond in plaatsen rond het hotel de ‘Fletcher’s Sollicitaxi’, een busje waarin potentiële medewerkers kennis konden maken met de organisatie en middels een video een sneak peek in het nieuwe hotel kregen.

‘Daarmee werd het voor elke kandidaat nog makkelijker om te solliciteren. Geen afspraak inplannen, geen reiskosten maken. Eenvoudigweg instappen, kennismaken met de organisatie en alvast een sneakpreview (middels video) van het nieuwe hotel krijgen. Sollicitanten kregen direct een goede indruk van waar zij komen te werken. Bij een match stapten sollicitanten uit met een contract in de mailbox.’ 

Over Fletcher Hotels

Fletcher Hotels bestond in 2022 25 jaar. In die kwarteeuw groeide het bedrijf, ooit opgezet door Chris Luken, uit tot de grootste hotelketen van Nederland. Die groei is voornamelijk bereikt met het overnemen van zelfstandige hotels of (delen van) portfolio’s van andere hotelketens.

Ook bouwt de groep zelf hotels, met als bekende voorbeelden de opvallende ronde toren langs de A2 bij Amsterdam en meer recent het ombouwen van een kantoorgebouw in Scheveningen en het betrekken van een hagelnieuw hotel in Emmen.

Zeker na de verkoop aan investeerder Egeria in 2021 zet de groei zich op alle vlakken in rap tempo voort, waarmee de doelstelling om naar 150 hotels te groeien steeds dichterbij lijkt te komen. Fletcher Marknesse is hotel 111, eerder dit jaar werd met de overname van Chateau De Raay van Pillows hotel nummer 110 toegevoegd.