EHM Group neemt tweede kasteelhotel in korte tijd over

EHM Group neemt tweede kasteelhotel in korte tijd over

Met de overname van Kasteel De Essenburgh in Hierden kondigt EHM Group de tweede acquisitie van dit kwartaal aan. Vorige maand nog werd de inlijving van een ander kasteelhotel - Engelenburg in Brummen - bekendgemaakt.

Dat er na Engelenburg binnen korte tijd opnieuw een monumentaal bedrijf onder de vleugels van EHM Group komt, is volgens managing director van EHM Bas Tolmeijer geen toeval. ‘Wij hebben een passie voor bijzondere gebouwen en de mogelijkheid die deze bieden om er een unieke sfeer te creëren. Zo’n uitstraling is met een modern gebouw vaak moeilijk te evenaren. We zijn daarom erg trots dat we met Kasteel De Essenburgh opnieuw een uniek hotel aan ons portfolio kunnen toevoegen.’ 

EHM Group neemt Kasteel De Essenburgh in Hierden, bij Harderwijk, over van ondernemerspaar Jos en Angela Baars, dat in Harderwijk ook Hotel Baars heeft. ‘Wij hebben het prachtige bedrijf geëxploiteerd sinds 2010 en met veel liefde omgebouwd van trainingsinstituut tot een heerlijke pleisterplaats waar je ontspannen kunt recreëren, een onvergetelijke bruiloft kunt geven en inspiratievol kunt vergaderen’, zegt Jos Baars.  

‘Het exploiteren van De Essenburgh en Hotel Baars was altijd goed te combineren. We willen de komende jaren echter de volledige focus kunnen hebben op ons andere hotel om daar de gewenste groei ambitie te kunnen waarmaken. Toen we in gesprek kwamen met Bas en zijn onderneming voelde het meteen goed. Wij hebben met een warm gevoel de sleutel aan EHM Group overgedragen.' 

Kasteel De Essenburgh  

Het oudste deel van het 22 hectare grote landgoed, dateert uit 1641. Het huidige Kasteelhotel omvat 37 kamers en suites, een restaurant, een kelderbar, terrassen en diverse conferentie- en feestzalen. De nieuwe eigenaar heeft ambitieuze plannen. ‘Allereerst willen we een flinke upgrade doorvoeren in het interieur, de kamers en de food & beverage outlets van Kasteel De Essenburgh', zegt Tolmeijer.

‘Daarnaast willen we de synergie met ons nabijgelegen Veluwe Hotel De Beyaerd optimaliseren. In beide bedrijven zullen we fors investeren om daarmee nieuwe segmenten te kunnen bedienen. De transformatie moet over 3 jaar gereed zijn. Dan staat er een hotel dat zich op gebied van gastvrijheid en gastronomie met de top van Nederland kan meten.’ 

De dagelijkse leiding van Kasteel De Essenburgh is in handen van hotelmanager Jasper Ebbink onder aansturing van director of operations Wouter Dekker, die daarnaast general manager is van vijfsterrenhotel Haarhuis in Arnhem. Ebbink vervulde tot zijn overstap dezelfde positie in Veluwe Hotel De Beyaerd. 

Over EHM Group 

European Hospitality Management Group is in 2018 opgericht door hoteliers Bas Tolmeijer, Willem-Jan van den Dijssel en Francesco Monaco. De onderneming richt zich op het acquireren van grootschalige hospitalityprojecten, vastgoed en het ontwikkelen en uitbouwen van unieke horecaconcepten. 

Tot de portefeuille van EHM Group behoren naast Kasteel De Essenburgh, wellnessresort Thermae 2000 in Valkenburg, het in Arnhem gelegen Hotel Haarhuis en de Koepelgevangenis, Veluwe Hotel De Beyaerd en Kasteel Engelenburg

Het exclusieve hotelplatform Quality Lodgings, met een collectie van meer dan 120 onafhankelijke kwaliteitshotels in 11 Europese landen, en investeringsmaatschappij Hera HRI zijn zelfstandig opererende dochtermaatschappijen binnen EHM Group.