Werknemers Fries bungelowpark voeren actie

Ongeveer vijftig werknemers van bungalowpark It Wiid uit Earnewâld voerden dinsdag actie bij de rechtbank in Leeuwarden voor het behoud van hun banen. Bij de rechtbank vond al voor de vierde keer een kort geding plaats over de toekomst van het bungalowpark.

Anderhalf jaar geleden werd het bedrijf al failliet verklaard. Kort daarna maakte de vereniging van eigenaren bekend dat ze een doorstart wilde maken. Ze heeft de exploitatie van het bungalowpark echter nog steeds niet op zich genomen. Daardoor weten de werknemers niet of ze bij het park kunnen blijven werken. Aandeelhouder Hoge Raedt Groep (HRG) eist in het kort geding dat de vereniging van eigenaren alsnog de exploitatie op zich neemt.

De werknemers wilden met de actie duidelijk maken dat hun belangen meer aandacht verdienen. ‘Onze toekomst is nu al een paar jaar onzeker. Voor de meeste werknemers loopt het de spuigaten uit. Velen zijn al op zoek naar een andere baan’, aldus een van hen. Advocaat R. Meijer van de vereniging van eigenaren wil nog niets zeggen over een eventuele oplossing van het probleem. De partijen zitten volgens hem nog midden in de onderhandelingsfase. De gasten van het bungalowpark moesten zich dinsdag zelf zien te redden.