Utrechts restaurant in voormalig hoofdkantoor Douwe Egberts failliet

Utrechts restaurant in voormalig hoofdkantoor Douwe Egberts failliet

Restaurant Mr. Black and the White Ox, wat in 2018 opende in het voormalige hoofdkantoor van Douwe Egberts in Utrecht, is failliet verklaard. Bij het restaurant, dat direct de deuren heeft gesloten, werkten 13 mensen.

Mr. Black and the White Ox is failliet. Het restaurant was onderdeel van Vleutensevaart Horeca en gevestigd in BLEND, een multifunctioneel gebouw in het voormalige hoofdkantoor van Douwe Egberts naast de fabriek van de koffiebrander in Utrecht. 

De zaak is nu tijdelijk gesloten, zo is online te lezen. De website is nog in de lucht maar reserveren is niet mogelijk. Eigenaar Frans van Hall noemt het een trieste gebeurtenis, voor het personeel en alle andere betrokkenen. Bij het restaurant werkten 13 mensen.

Twee concepten onder één naam 

Het restaurant bestond uit twee delen, gescheiden door twee openslaande deuren. Mr. Black is de bistro: laagdrempeliger, gasten kunnen hier terecht voor een daghap of burger. Het andere gedeelte, The White Ox, is wat meer afgewerkt en kent een kaart met een 2-, 3- of 4-gangen menu en à la carte aan. En het is ook af te huren voor een borrel of een feestje. 

Mr. Black and the White Ox beschikte over een wineroom, skybox en een groot terras aan het water. Naast Mr. Black and the White Ox is in het gebouw ook een aparthotel voor extended stay met 73 studio’s gevestigd en biedt het pand flexibele kantoorruimtes. 

De namen verwijzen naar de historie van het gebouw: Mr. Black refereert aan zwarte koffie, The White Ox is vernoemd naar het winkeltje van Egberts Douwes waar het allemaal begon. Het winkeltje ‘de Witte Os’ in Joure was volgestouwd met koloniale waren: Koffie, thee, chocola, zoethout, anijs en specerijen.