Nieuwe Restobar Jacob opent in Amsterdam Oud-West

Nieuwe Restobar Jacob opent in Amsterdam Oud-West
Lewis, Morris en Lynn van Breda (vlnr) gaan voor het eerst met z’n drieën de bedrijfsvoering op zich nemen.

Begin april opent 'Jacob', een nieuwe restobar aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud-West, op de voormalige locatie van Bar Dapper. Jacob moet een plek worden waar goed eten hand in hand gaat met ongedwongen gezelligheid.

De horecafamilie Van Breda, bekend van de Amsterdamse cafés Weber, LUX en Helmers, stapt met Jacob in een nieuw culinair hoofdstuk, waarbij ze de vertrouwde en ontspannen sfeer van hun cafés gaan uitbreiden met kwalitatief eten en drinken. Ook de inrichting van bovengenoemde zaken zal terug te herkennen zijn in Jacob en wordt wederom door Marcel en Pauline van Breda zelf gedaan.

Moderne en verfijnde keuken

Ze slaan de handen ineen met de creatieve geesten achter EuropizzaenRestaurant Europa,die de menukaart en gerechten gaan ontwikkelen. Verwacht een eigentijdse Europese keuken met kleine en middelgrote borden om te delen, met een goed balans tussen plant-based, vlees en vis. De keukenbrigade wordt geleid door de voormalig souschef van restaurant Coulisse, Neil Perukel, die straks als chef-kok bij Jacob aan het roer staat.

Van ontbijt tot late nacht

Jacob gaat een veelzijdige ontmoetings-, eet- en uitgaansplek worden. Elke dag gaan vanaf 9 uur ’s ochtends de deuren open voor goede koffie, huisgemaakte limonades, een ontbijtje of lunch, inclusief bakwaren van Stadsbakkerij As.

Het terras bestaat uit drie delen: een stuk in de Bilderdijkstraat, Jacob van Lennepkade en op de brug aan het water.
Het terras bestaat uit drie delen: een stuk in de Bilderdijkstraat, Jacob van Lennepkade en op de brug aan het water.

Op het ruime terras, dat zicht uitstrekt over de hele brug tussen de 1e Constantijn Huygensstraat & Bilderdijkstraat kunnen gasten de hele dag genieten van de zon. Van maart tot eind oktober kun je dagelijks buiten blijven zitten tot 1:00 uur.