Restaurant Harper opent op de Plaats in Den Haag

Restaurant Harper opent op de Plaats in Den Haag

Eind april opent Restaurant Harper de deuren op de Plaats in Den Haag. Het nieuwe restaurant is ondergebracht in een bijzonder monumentaal pand uit 1731, verdeeld over meerdere lagen en een terras.

De inrichting is klassiek en een tikkeltje modern, met een huiselijk karakter. Culinaire inspiratie haalt het enthousiaste team vanuit de hele wereld.

Meerdere niveaus

Harper ligt midden in het Royal shopping district. Harper is verdeeld over meerdere intieme niveaus. In het souterrain hebben gasten zicht op de open keuken, waar de chefs hun kunsten vertonen. Vanuit de entresol kijk je uit op de knusse bar en het terras. The Upper Room is exclusief af te huren op de eerste etage en heeft uitzicht over de Plaats en Hofvijver.

'Gerechten moeten gevoel oproepen'

De chefs van Harper halen hun culinaire inspiratie uit keukens over de hele wereld. Er wordt gekookt met verse ingrediënten uit het seizoen. Traditionele kookstijlen worden vertaald naar het heden of krijgen een bijzondere twist. In de keuken wordt gestreefd naar de beste kwaliteit en verrassende combinaties in gerechten die een gevoel oproepen.

Head chef Nick ten Hagen: 'Smaak is herinnering. Ik laat me inspireren door smaken uit het verleden waar ik steeds een nieuwe smaakcombinaties bij probeer te vinden. Op mijn nachtkastje ligt altijd een kladblok met potlood. Inspiratie komt vaak onverwachts.'

Restaurant Harper

Harper is ontstaan vanuit liefde en passie voor het horecavak. De 4 eigenaren, Michael Tilkema, Melvin van der Meer, Kevin Gerrits & Piet Scholtes, hebben samen meer dan 100 jaar ervaring binnen de Haagse en internationale horeca. Michael en Melvin zijn bekende namen in de Haagsche horecawereld. Naast Harper runnen zij de bekende zaken Jamey Bennett en Barlow.

In december 2022 namen deze heren de locatie waarin Harper is gevestigd, over. De jaren daarvoor passeerden zij het pand dagelijks en fantaseerden over de geweldige dingen die ze ermee konden doen. Met veel enthousiasme werd een nieuw horecaconcept uitgewerkt. Om de juiste service en beleving voor gasten neer te zetten, werd Kevin Gerrits benaderd voor versterking.

Melvin en Michael wisten dat het zijn droom en passie was om een eigen zaak te runnen. Kevin is een gastheer pur sang en heeft de dagelijkse leiding over Harper. Piet Scholtes werkte als chef-kok al 5 jaar bij Jamey Bennett en geeft zijn visie en advies op de zaak als mede-eigenaar en executive chef. Nick ten Hagen is de chef-kok van Harper. Hij werkte eerder onder andere bij restaurant Parkheuvel.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.