Topchefs op Champagne aan Zee en Sprankelend 2004

Op zondag 21 november 2004 organiseert Perswijn, wijntijdschrift van Nederland, voor de derde maal "Champagne aan Zee".

Dit keer zullen 10 chefs uit de top van de GaultMillau restaurantgids het evenement met amuses ondersteunen.

Meer dan 40 Champagnehuizen zullen ruim 100 verschillende Champagnes laten proeven. De meest prestigieuze huizen zullen vertegenwoordigd zijn, zoals Bollinger, Piper-Heidsieck, Taittinger, Krug, Dom Pérignon, Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Roederer, Laurent-Perrier, om er slechts enkele te noemen. Naast de grote proeverij zullen de laatste drie huizen in alle zalen van het Kurhaus een beperkt aantal masterclasses organiseren.

Opnieuw zal dit jaar de parallelmanifestatie "Sprankelend", met mousserende wijnen uit de gehele wereld worden gehouden. Ook zal in drie - voor publiek toegankelijke - wedstrijden gestreden worden om De beste Champagne brut (non millésimé), De beste Champagne millésimé en/of cuvée prestige en De beste mousserende wijn .

Een aantal chefs - geselecteerd uit de GaultMillau restaurantgids - zullen de champagnes ondersteunen met speciaal gemaakte amuses. Daarnaast zal de Nederlandse afdeling van GaultMillau Benelux vijf chefs bekend maken die worden genomineerd voor de titel 'Chef van het jaar 2005' en vijf chefs die in aanmerking komen voor de nieuwe titel 'Belofte van het jaar 2005'.

Het Kurhaus Hotel Scheveningen zal weer zorgdragen voor een mooie lunch en een spectaculair diner, natuurlijk begeleid met Champagne. Ook biedt het Kurhaus Hotel mooie arrangementen aan met overnachtingen op zaterdag en zondag.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.