700.000 Nederlanders op herfstvakantie in eigen land

700.000 Nederlanders op herfstvakantie in eigen land

De herfstvakantie wordt ook dit jaar dichtbij huis doorgebracht. Zo'n 700.000 Nederlanders vieren vakantie in eigen land. Vooral (luxe) bungalows zijn populair. Ongeveer 600.000 Nederlanders gaan de grens over voor een korte vakantie.

Het is het vierde jaar op rij dat ongeveer 1,3 miljoen Nederlanders eropuit gaan, zo voorziet het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Meer dan de helft van de vakanties in eigen land wordt in (luxe) bungalows doorgebracht.

Wandelen, fietsen en uitwaaien aan het strand of in het bos zijn de meest ondernomen activiteiten. Een bezoek aan een museum of attractiepark is ook populair.

Spanje en Turkijke favoriete zonbestemmingen
De mensen die naar het buitenland gaan, zoeken het niet al te ver weg. Vooral Duitsland, België en Frankrijk zijn populair. Als het gaat om zonbestemmingen, dan zijn Spanje en Turkije het meest in trek.

De herfstvakantie vindt gespreid plaats. In het zuiden en het midden van het land hebben de scholen van 13 tot en met 21 oktober vakantie. De regio Noord heeft een week later vakantie, van 20 tot en met 28 oktober. In de eerste week gaan volgens NBTC de meeste Nederlanders op vakantie, circa 750.000.

Bron: ANP