Vereniging Chinese Horeca Ondernemers wil nog dit jaar 800 leden

Vereniging Chinese Horeca Ondernemers wil nog dit jaar 800 leden

Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO) is de naam van de nieuwe werkgeversorganisatie voor Chinese horecaondernemers in ons land. De VCHO, bestuurd door de opstapte Chinese bestuursleden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), wil nog dit jaar groeien naar achthonderd leden.

Momenteel houdt de VCHO informatiebijeenkomsten in het land om potentiële leden te informeren over de nieuwe organisatie. De bijeenkomsten zijn in Goes, Den Haag, Groningen, Maarssen, Eindhoven en Geleen. Vervolgens gaat VCHO intensief werken aan ledenwerving.

Vicevoorzitter Frank Chan wil met de vereniging heel dicht bij de leden staan. ‘Het bieden van inkoopvoordeel is voor Chinese ondernemers heel belangrijk. Daar maken wij werk van. Verder willen we in gesprek blijven met de overheid om een oplossing te bieden aan het tekort van Chinese koks in ons land door het halen van koks uit China’, aldus Chan dinsdagmiddag tijdens een informatiebijeenkomst bij wokgigant De Mallejan in Maarssen.

Onvrede over de belangenbehartiging bij KHN is volgens Chan de reden voor het opstarten van een eigen werkgeversorganisatie. ‘Momenteel vindt er binnen KHN een reorganisatie plaats. Voor ons betekent dit dat we geen budget en mankracht meer zouden overhouden om activiteiten voor onze leden te organiseren. We zouden extra contributie aan onze leden moeten gaan vragen bij het organiseren van activiteiten, bovenop de vijfhonderd euro jaarcontributie. Dat was voor ons niet acceptabel’.

Chan spreekt van een spannende tijd, nu de kogel door de kerk is en de oprichting van een nieuwe organisatie een feit is. ‘We hebben lang nagedacht om deze stap te nemen. Het leuke is dat we nu weer nieuwe kansen zien. We zijn een kleine organisatie, die snel kan handelen. Zie ons als een kleine uitdager van het grote en logge KHN’.

VCHO wil dit jaar achthonderd leden binnenhalen. Chan: ‘Bij KHN zijn 1.300 Chinese horecaondernemers aangesloten. Wij willen dit jaar achthonderd leden hebben en volgend jaar doorgroeien tot 1.300. Uiteindelijk willen we over de tweeduizend heen’. VCHO richt zich in eerste instantie op restaurants, maar laat ook cafetaria’s en hotels toe.


In de volgende Misset Horeca meer over de VCHO.