Robert Warmols wint wijnprijs

Robert Warmols, sommelier in restaurant Idylle in Zweeloo, heeft de competitie Master of South American Wines gewonnen. Hij won de finale op overtuigende wijze. De finalisten moesten Zuid-Amerikaanse wijnen blind beoordelen, herkennen en combineren een gerecht.

De vakjury bestaande uit Noël Vanwittenbergh (sommelier Hotel The Grand/Café Roux), Edo Kruidering (Viña Santa Rita/Noordman Wijnimport) en voorzitter Fred Nijhuis (The Wine & Food Association) was unaniem in zijn beslissing.

De Master of South American Wines is een initiatief van wijnproducent Viña Santa Rita uit Chili, in samenwerking met Noordman Wijnimport in Leiden en The Wine & Food Association. Het doel van de competitie is de kwaliteit en het karakter van de wijnen uit Zuid-Amerika nog beter onder de aandacht te brengen.

Met Robert Warmols heeft Viña Santa Rita een nieuwe Master of South American Wines. Hij won een geheel verzorgde reis voor twee personen naar Chili. Nummer twee en drie werden: Stijn Krenning van hotel-restaurant de Witte Raaf in Noordwijkerhout en Sydney Mossel van hotel-restaurant Riche in Boxmeer.