Horeca-opleiding Hilversum adopteert kalf Rocky

Horeca-opleiding Hilversum adopteert kalf Rocky

De horeca-opleiding van het MBO College Hilversum gaat met het project Circle of Life een samenwerking aan met authentieke boerderij de Lindenhoff waar zij een kalf adopteren. Studenten gaan met dit project terug naar de oorsprong van producten.

De horeca-opleiding adopteert een kalfje dat een jaar verzorgd zal worden op de boerderij. Daarna wordt het geslacht en volledig verwerkt in het lesrestaurant Du Roc van het MBO College Hilversum.

Boer Dirco te Voortwis van boerderij de Lindenhoff in Baambrugge: 'Onze stallen zijn ruim opgezet met veel daglicht, frisse lucht en bomen. Door een stressvrije omgeving voor onze dieren hebben ze een beter leven en dat komt de smaak van het vlees ten goede'.

SVH Meester kok Michel van der Kroft van *restaurant 't Nonnetje in Harderwijk is enthousiast over het opleidingsproject. 'Ons vak gaat om veel meer dan een lekker stukje vlees. Het gaat om passie op het bord. Hoe eenvoudiger het stukje vlees, hoe meer het vraagt van de kwaliteiten van de kok om er toch iets bijzonders van te maken. Met het Circle of Life project gaan we alles van kop tot staart gebruiken, dat vraagt dus ook nog al wat van het vakmanschap van de studenten', aldus Van der Kroft.

Het kalfje krijgt de naam Rocky naar het ROC dat hem adopteert. De naam is verzonnen door een student. Rocky zal komend jaar centraal staan in het lesprogramma van de horeca-opleiding in Hilversum.