blog

Speciaalbier staat goed op de kaart

Café 980

Speciaalbieren krijgen alle aandacht in editie 18 van Misset Horeca. Er zijn in Nederland iets meer dan 500 bierbrouwerijen, waaronder veel die op lokale schaal speciaalbier brouwen. Misset Horeca ging de provincie in om te proeven van de lokale bieren en te onderzoeken of de smaak van Goeye Goet, Nog Eine Dan of Zware Jongen net zo intrigerend is als de naam doet vermoeden.

Speciaalbier staat goed op de kaart

Een jury van erkende bierspecialisten heeft per regio het speciaalbier blind geproefd en deze op de Regionale Bierkaart gezet. De beste bieren uit de provincies Gelderland, Limburg, Drenthe, Friesland en Groningen worden in editie 18 van Misset Horeca aan u voorgesteld.

Op de vakbeurs Gastvrij Rotterdam krijgt bier als gastronomisch product een podium. De jubilerende beurs presenteert op de vijfde editie een volledig nieuwe indeling op een vergrote beursvloer en breidt uit met een Belgisch Paviljoen, een vernieuwde opzet van het Wine & Fine Food Paviljoen en ook het Kenniscentrum voor Bier is weer onderdeel van de vakbeurs. Dit jaar neemt het 300 vierkante meter in gebruik, waarop achttien brouwers zich zullen huisvesten. Deze brengen aan de hand van meer dan honderd speciaalbieren beursbezoekers kennis bij over bierbehandeling en bier-spijscombinaties. Twaalf prominente sprekers uit de bierwereld doen hun verhaal.

Misset Horeca is ook te vinden op het Kenniscentrum voor Bier. In de Virtual Reality Horeca Game dagen we bezoekers uit gasten in een virtuele bar te voorzien van koffie, thee, bier, warme chocomel of sterke drank. Aan de speler de taak de juiste consumptie met de juiste snelheid naar de gast te sturen. Hoe meer en beter de bestellingen worden afgeleverd, hoe hoger de score. Op alle drie de beursdagen verloot Misset Horeca zes bierlunches aan de twee hoogst scorende spelers van die dag. Deze lunches zijn speciaal samengesteld door horecazaken verspreid door het hele land. Deze zijn dus na de beurs – op afspraak – te verzilveren. U bent van harte welkom op de beurs en het Kenniscentrum voor Bier. Ik daag u uit in ons virtuele café. 

Reageer op dit artikel