nieuws

Appelsap wordt ‘fors duurder

Café

Een glaasje appelsap wordt binnenkort duurder. Friesland Foods, producent van onder meer Goudappeltje, voorziet ‘forse prijsstijgingen’ wegens een tegenvallende oogst in Oost-Europa.

Appelsap wordt ‘fors duurder

Een woordvoerder van de zuivel- en vruchtendrankenproducent verklaarde dat ook andere vruchtensappen waarin appelsap is verwerkt zullen moeten meegaan in de prijsstijging.

Friesland Foods wordt nu geconfronteerd met hogere inkoopprijzen door een krapte op de markt, aldus de woordvoerder. Daar is onder meer een late vorstperiode in Polen debet aan, waardoor de oogst flink lager uitvalt dan vorig jaar. Dit zal al in november doorwerken in de prijzen.

Hoe groot de prijsstijging zal zijn, wil Friesland Food niet zeggen. De prijs voor zogenoemde ‘industrie-appels’ is dit jaar circa een kwart hoger dan vorig jaar, zo meldde Fruitmasters, een van de grootste fruitveilingen en distributeurs van Nederland. Ook andere producten waarin appels zijn verwerkt, bijvoorbeeld appelmoes, zullen naar verwachting duurder worden.

Reageer op dit artikel