nieuws

‘Grolsch-kroeg’ berust in overnamenieuws

Café

De aanstaande overname van Grolsch door SABMiller is bij Café De lange Gang in Groenlo, het café op historische ‘Grolsch-grond’, niet hard aangekomen. Kastelein Tom Rooks van ‘het geboortehuis van Grolsch’ is niet verbitterd.

‘Grolsch-kroeg’ berust in overnamenieuws

‘Het is niet hard aangekomen’, zegt Rooks in de Twenste Courant Tubantia op het nieuws dat SABMiller een flinke zak geld heeft neergelegd om de van oorsprong uit Groenlo afkomstige Grolsch over te nemen.

‘Iedereen begrijpt het eigenlijk wel. “Ik drink er geen biertje minder om”, dat is wat ik de hele dag hoor. Logsich. Zo denk ik er ook over: als ’t biertje maar ons biertje blijft’, aldus Rooks van café De lange Gang in Groenlo.

Rooks vervolgt: ‘Dat er niet ineens Miller in het flesje zit. Zolang dat niet gebeurt, zal het Grolsch-gevoel niet meer veranderen. Want de echte pijn en het verdriet is namelijk allang geweest, toen Grolsch besloot na vierhonderd jaar naar Boekelo te gaan’.

De kastelein begrijpt de keuze van Grolsch heel goed. ‘Er staat in Boekelo nu een pracht van een brouwerij. Eerlijk zijn, dat had hier niet gekund. Wat daar staat is je reinste pr, van hier tot en met Tokyo. En daar hebben ze de overname mee verdiend’.

De eigenaar van het café waar het eerste biertje van Grolsch werd gebrouwen en getapt ziet nog welk enge kanten aan de overname. ‘Wat gebeurt er als de winst over een paar jaar tegenvalt? Maar ook dan kan ik me niet voorstellen dat Grolsch moet bloeden. Het zou niet slim zijn om ons bier eruit te flikkeren, toch?’

Zie ook

Reageer op dit artikel