nieuws

SABMiller verkoopt meer bier

Café

De Brits-Zuid-Afrikaanse bierbrouwer SABMiller heeft in de maanden van april tot en met september meer bier verkocht dan verwacht. Vooral in de zomermaanden schoten de verkoopcijfers omhoog. De op een na grootste brouwer ter wereld bracht 1 procent meer bier aan de man dan in dezelfde periode in 2009.

SABMiller verkoopt meer bier

De eigenaar van biermerken als Grolsch, Peroni en Miller Lite maakte maandag de volumecijfers bekend. Tegenvallende verkoopcijfers in de Verenigde Staten en Europa werden goedgemaakt door een groeiende afzetmarkt in Afrika en Azië. Analisten gepolst door persbureau Reuters rekenden op een groei van gemiddeld 0,3 procent.

SABMiller maakte maandag alleen het volumecijfer bekend. Over de financiële prestaties in het afgelopen halfjaar meldde het concern alleen dat het in lijn met de eigen verwachting heeft gepresteerd.

De concurrent van marktleider Anheuser-Busch InBev heeft zwaar geleden onder de economische crisis, maar lijkt daar nu langzaam van te herstellen.

Reageer op dit artikel