nieuws

Sjinkerij De Bóbbel uit Maastricht is Café van het Jaar 2012

Café

Sjinkerij De Bóbbel in Maastricht mag zichzelf een jaar lang het Beste Café van Nederland noemen. Het bedrijf van Taco van der Bijl eindigde op de eerste plaats in de Café Top 100, de lijst met beste cafés van Nederland. Die werd dit jaar voor de negende keer samengesteld door Misset Horeca en vanavond bekend gemaakt bij Brothers in Bunnik.

Sjinkerij De Bóbbel uit Maastricht is Café van het Jaar 2012

De Bóbbel staat al jaren hoog in de Top 100, maar was nooit eerder de allerbeste. De jury van de Café Top 100 zette het authentieke bedrijf dit jaar zonder twijfelen op 1. ‘Gastvrijheid van on-Nederlands hoog niveau’, zegt het juryrapport.

Vijf jaar geleden nam Taco van der Bijl het roer over in De Bóbbel. Het goede van de zaak liet hij zoals het was. Wat verbetering behoefde, pakte hij aan. Het resultaat is een café waar alles tot in de puntjes is verzorgd. De productbehandeling is top en de gastvrijheid is ongeëvenaard, volgens de jury. ‘Wanneer je ook komt, je hebt altijd het gevoel dat ze op jou staan te wachten’, zegt een jurylid.

Toch wordt De Bóbbel ook omschreven als ‘een café voor gevorderden’. Vier dagen in de week gaat de zaak om negen uur ’s avonds dicht, donderdag tot en met zaterdag een uurtje later. Het is geen volkscafé, maar dat is volgens de jury tegelijkertijd ook de charme. Welkom is hier iedereen.

Omdat deze zaak vorig jaar op nummer 3 prijkte, gingen er twee juryleden naar het café. Dat gebeurt bij elke zaak in de Top 10. Maar onze juryleden zijn echte caféliefhebbers, dus waren er zeker nog drie meer die hier over de drempel stapten en hun ervaringen deelden. Aan de hand van al die bezoeken kan er maar één conclusie worden getrokken: De Bóbbel is de terechte nummer 1 in de Café Top 100.

Reageer op dit artikel