nieuws

Bestuurder Buma/Stemra opgestapt

Café

Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra moet verder zonder bestuurder Jochem Gerrits. Gerrits kwam afgelopen week in opspraak na vermeende corruptie. De organisatie, waar horecazaken veel mee te maken hebben, is vaker het middelpunt van negatief nieuws.

Bestuurder Buma/Stemra opgestapt

Aanleiding voor het opstappen van Gerrits is een uitzending van PowNews, waarin de integriteit van de bestuurder ter discussie werd gesteld. Uit een opgenomen telefoongesprek zou Gerrits een componist hebben aangespoord een zaak te starten vanwege het schenden van auteursrechten waarbij Gerrits een derde van het uitbetaalde geld zou krijgen.

De PVV liet direct weten dat Gerrits moest opstappen. Samen met D66 wil de PVV al langer Buma/Stemra onder toezicht stellen van de Autoriteit Consument en Markt. Nog dezelfde dag na de oproep van PVV stapte Gerrits op.

Reageer op dit artikel