nieuws

Acht jaar cel voor moord kroegbaas

Café

Voor de moord op kroegbaas Teun de Corte van gaycafé Schwoell in Tilburg heeft de rechtbank acht jaar gevangenisstraf opgelegd aan de 25-jarige Bob van A. Daarnaast krijgt van A. tbs met dwangverpleging voor de moord op de kroegbaas.

Acht jaar cel voor moord kroegbaas

Dat meldt De Telegraaf. De 52-jarige De Corte werd 16 februari doodgeslagen door Van A. Dat gebeurde toen de twee mannen nog alleen in de kroeg aan de Spoorlaan in Tilburg waren.

‘Ik heb me verdedigd tegen iets wat ik niet wilde, daarom heb ik een fles gepakt en hem geslagen’, aldus Van A. tijdens de rechtszitting. Ze kregen ruzie omdat Teun handtastelijk werd en geld bood voor seks.

De verdediging voert aan dat Van A. handelde uit noodweer. De rechtbank ging hier niet in mee.