nieuws

Beste dj ter wereld op A’dam Dance Event

Café

Het Amsterdam Dance Event heeft een deel van de line-up voor de editie van dit jaar al bekend gemaakt. Onder de tientallen dj’s en acts bevindt zich ook de nr. 1 dj van de wereld, Armin van Buuren (foto). Het evenement wordt gehouden in tal van hoofdstedelijke bars, clisco’s en clubs van 21 tot en met 24 oktober.

Beste dj ter wereld op A’dam Dance Event

Andere klinkende namen zijn die van Paul van Dyk (nr. 3), Laurent Garnier, Sven Vath, Junkie XL, Richie Hawtin, Boys Noize, Don Diablo en Freemasons. Buma Cultuur zit achter het elektronische muziekevenement dat jaarlijks 90.000 muziekliefhebbers en 2.000 muziekprofessionals vanuit de hele wereld trekt.

Bezoekers kunnen tijdens het vierdaagse festival kiezen uit optredens van meer dan 700 vooraanstaande DJ’s en live acts op 40 verschillende podia. Het evenement is inmiddels uitgegroeid een van de belangrijkste showcase festivals ter wereld en biedt zowel de internationale muziekindustrie als de individuele muziekliefhebber een staalkaart van de nieuwste muziek en de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektronische en dancemuziek.

‘Vier dagen zal de voltallige internationale dancescene naar Amsterdam afreizen om overdag de nieuwste ontwikkelingen te bespreken binnen de sector. Een sector waarin Nederland prominent aanwezig is. Naast de conferentie, waar overdag internationale vertegenwoordigers van platenlabels, festivals, producers, dj’s en de internationale pers aanwezig zullen zijn, biedt het festivalprogramma een bijna allesomvattend totaaloverzicht van wat er internationaal te zien en te horen is op dancegebied. Het ADE trekt dan ook ieder jaar meer internationale bezoekers naar Amsterdam’, aldus organisator Richard Zijlma.

Het zorgt voor een boost in alle horecagelegenheden. Niet alleen de deelnemende bars en clubs profiteren ook restaurants en hotels.

Reageer op dit artikel