nieuws

Bezoekers dancefeesten klagen over politie

Café

De Belangenvereniging Dance (BVD) heeft de afgelopen maand circa tachtig klachten ontvangen van bezoekers van dancefeesten die zich onheus bejegend voelen door de politie. De reacties kwamen binnen via de website www.tolerantie.nu.

Bezoekers dancefeesten klagen over politie

Dat meldt een woordvoerder van BVD dinsdag. De BVD lanceerde de internetpagina eind juni naar aanleiding van de recente strenge drugcontroles van de politie op grote dance-evenementen.

Op de website staat wat wel en niet mag in Nederland als het gaat om het gebruik van verdovende middelen. Verder moest een bezoeker van een feest 270 euro boete betalen zonder dat de politie hem een proces-verbaal meegaf. Ook dat is wel verplicht.

Hoewel de website danceliefhebbers ook hulp biedt bij het indienen van een officiële klacht bij de politie zelf, wil maar een persoon dat daadwerkelijk doen. De anderen willen wat hen is overkomen weer zo snel mogelijk vergeten, aldus de woordvoerder van de BVD.

Hij benadrukte overigens dat het aantal binnengekomen klachten niets zegt over het politieoptreden bij dancefeesten in het algemeen. ‘Ik weet niet hoeveel mensen er wel goed worden behandeld.’

Met de website wil de BVD duidelijkheid scheppen omdat veel feestvierders door de strenge controles van de laatste tijd niet meer weten wat wel en wat niet is toegestaan. ‘Het is jarenlang zo geweest dat je met een of twee pilletjes mocht doorlopen. Nu staat er soms een heel politieapparaat klaar.’

Reageer op dit artikel