nieuws

Bier goedkoper op terrassen in zuiden

Café

Terrasbezoekers van de grote steden in het zuiden van het land hanteren beduidend lagere prijzen voor een glas bier. De gemiddelde prijs in Maastricht, Breda en Nijmegen bedraagt 1,80 euro. Eindhoven is nog een eurocent goedkoper. Bezoekers die een glas rosé bestellen in Maastricht zien ook de andere kant van deze Limburgse stad.

Bier goedkoper op terrassen in zuiden

Dat blijkt uit het terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners. Het bureau onderzocht de prijzen op terrassen in de 21 grootste steden van het land en rangschikte de prijzen naar individuele consumpties van een fluitje, een glas rosé en een glas fris.

De duurste bierstad is, met 2,20 euro voor een glas bier, Amsterdam. Gevolgd door Rotterdam (2,10 euro), Den Haag (2,10), Haarlem (2,05), Arnhem (2,03) en Leiden (2 euro). De gemiddelde prijs voor een fluitje in Nederland bedraagt 1,92 euro.

Groningen is het goedkoopst qua prijs voor een glas rosé. In de Groningse binnenstad kost een glas rosé 2,38 euro. Zoetermeer rekent 2,39 euro, Nijmegen en Utrecht 2,40 euro. Duurste roséstad is Maastricht, waar gemiddeld 3 euro wordt gevraagd voor een glas.

Voor een glas fris wordt in de grote steden in ons land gemiddeld 1,85 euro gevraagd. Eindhoven zit daar met 1,69 euro behoorlijk onder. Ook Amersfoort (1,73 euro), Enschede (1,73) en Dordrecht (1,74) gaan door als ‘prikvriendelijke’ stad. Amsterdam voert de frisdrankranglijst aan met 2,13 euro voor een glas fris.

Reageer op dit artikel