nieuws

Biertapkampioenschap naar Ens

Café

Dennis Goossens van ’t Wapen van Ens in Ens is winnaar geworden van het Nationale Biertapkampioenschap. Goossens tapte het beste in café-restaurant ‘Het Achterhuis’ in Urk, waar de eerste editie van de wedstrijd zonder het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK) werd gehouden.

Biertapkampioenschap naar Ens

Dat meldt De Stentor. Goossens bleef Dennis Mijnsbergen van café De Oranjeboom uit ’s Heer Hendrikskinderen in Zeeland en Bert Henkelman van Pater Noster uit Den Bosch voor. Totaal namen er zo’n veertig tappers deel aan de biertapwedstrijd.

Dat aantal valt initiatiefnemer Henk-Jan de Raat uit Espel een beetje tegen. ‘Ik had ingezet op ruim tachtig. Maar we hadden krap tijd en omdat KHN geen persbericht wilde doen uitgaan naar de landelijke pers, is het pas vorige week in de vakpers gekomen. Dat is te kort’, aldus Raat in de regionale krant.

Raat bekritiseert de houding van KHN. ‘Het lijkt wel of ze bang zijn voor het CBK. Ik had eerst contact met hun persman, die was in eerste instantie heel enthousiast. Later belde hij dat het niet doorging. Hij was teruggefloten. Dan is mijn conclusie dat ze bang zijn’.

Raat organiseerde de biertapwedstrijd samen met Jan de Rooy en Dick Wildeman, die in het verleden nauw betrokken was bij de wedstrijden van het CBK. Het Nationaal Biertapkampioenschap, zoals gehouden in Urk, staat los van de activiteiten van het CBK. Het CBK houdt op 28 november een biertapwedstrijd voor haar leden, de grote bierbrouwers. Deze wordt gehouden in de Stadschouwburg Sittard-Geleen in Sittard.

Reageer op dit artikel