nieuws

Centraal Brouwerij Kantoor wordt Nederlandse Brouwers

Café

Vanaf 1 juli heeft het Centraal Brouwerij Kantoor een nieuwe naam: Nederlandse Brouwers. Dit heeft de voorzitter van Nederlandse Brouwers, Hans Wiegel, vandaag officieel bekend gemaakt. Hij deed dat in Maarssen tijdens de eerste BierParty: hét groot jaarlijks brouwerstreffen.

Centraal Brouwerij Kantoor wordt Nederlandse Brouwers

Echter niet alleen de naam is nieuw. Ook het logo voorzien van twee belangrijke bieringrediënten te weten gerst en hop, is in een nieuw jasje gestoken. De nieuwe naam en het logo worden verwerkt in alle huisstijluitingen waaronder de website www.nederlandsebrouwers.nl.

Waarom een nieuwe naam?

Voorzitter Hans Wiegel: ‘Wij voeren de naam Centraal Brouwerij Kantoor sinds de oprichting van onze vereniging in 1939. In die tijd, vlak voor de Tweede Wereldoorlog, droeg het Centraal Brouwerij Kantoor met name de zorg voor de verdeling van de grondstoffen. Onze hoofdtaak is in de loop der jaren echter gewijzigd. Wij leggen ons nu veel meer toe op het behartigen van de belangen van de brouwers in Den Haag en Brussel en hier past onze nieuwe naam uitstekend bij!’

Nederlandse Brouwers is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van acht in Nederland gevestigde bierbrouwerijen: Alfa Brouwerij, Bavaria N.V., Budelse Brouwerij B.V., Grolsche Bierbrouwerij Nederland B.V, B.V. Gulpener Bierbrouwerij, Heineken Nederland B.V., InBev Nederland N.V., Lindeboom Bierbrouwerij B.V. Deze brouwerijen zijn samen goed voor 99,9% van de bierproductie in Nederland.