nieuws

Designersdeken voor de hardcore terrasroker

Café

Inspelend op de rooktrend op de café- en restaurantterrassen heeft het designersduo Jane Stroink en Jantien de Wilde een LADAK terrasdeken ontworpen. De dekens zijn speciaal bedoeld voor de stugge terrasrokers die willen blijven ‘stomen’ als dat straks wettelijk is verboden in de etablissementen zelf.

Designersdeken voor de hardcore terrasroker

Zeker nu minister Cramer van Milieu wil laten onderzoeken of de terraswarmers kunnen worden verboden, zullen fervente rokers zich wellicht willen laten inpakken door een dekentje van LADAK. Ladak is een afelegen, ruig en koud gebied in India.

De ontwerpers zeggen zelf dat de deken een stoere mannelijke kant heeft omdat het ruwe, ruige materiaal van pakdekens de basis vormt van iedere deken. ‘Bij het bewerken van de dekens komt het vrouwelijke element naar voren: de stijlvolle linten, kanten stroken en rijke stoffen’, aldus de ontwerpers.

Onder het mom ‘Jij warm, zij warm’ gaat 15 procent van de opbrengst naar de opvang voor daklozen in Amsterdam.

Meer berichtgeving rondom het rookverbod: