nieuws

Dronkenschaptest van Grolsch op iPhone

Café

Bierbrouwer Grolsch heeft een iPhone applicatie laten ontwikkelen die iPhone gebruikers in staat stelt hun mate van dronkenschap te testen. Het telefoontoestel registreert aan de hand van bewegingssensoren of de gebruiker nog in staat is recht te lopen.

Dronkenschaptest van Grolsch op iPhone

De applicatie is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Marvellous, die bevestigt dat de applicatie nog niet in de Apple Store staat: hij komt in augustus 2009 beschikbaar. Walk The Line is gericht op jongere drinkers, om ze er op een speelse manier van bewust te maken dat je niet teveel moet drinken. De accelerometer (bewegingssensor) van de iPhone laat via een soort radar-achtige interface zien of je recht loopt.

Grolsch richt zich met deze app op de festivalgangers deze zomer. Walk the Line is op het onlangs gehouden Noordzee Jazz festival gelanceerd als een gimmick. Een hoge score leverde een gratis foto op bij de Grolsch bar, een slechte score een glas water.

Verder probeert ontwikkelaar Marvellous de applicatie via Twitter, techblogs en sociale netwerken onder de aandacht te brengen.

Reageer op dit artikel