nieuws

Festival stopt met verkoop waterflesjes

Café

Het Magneet Festival in Amsterdam verkoopt als allereerste festival in Nederland geen water meer. In het kader van duurzaamheid kunnen festivalbezoekers een herbruikbare waterfles aanschaffen die middels een recyclebaar koolstoffilter kraanwater zuivert.

Festival stopt met verkoop waterflesjes

Het gaat om kwalitatief goed water met een zuivere smaak. De koolstof in het filter verwijdert chloor en organische bacteriën uit het drinkwater. Op het festival zijn verschillende tappunten verspreid, waar de fles bijgevuld kan worden.

De fles, de zogeheten bobble, kost 11,95 euro en kan 150 liter water zuiveren. Naast duurzaamheid op het gebied van waterconsumptie wil het Magneet Festival op nog meer aspecten uitblinken in MVO-gerichtheid.

Zo worden festivalbezoekers aangespoord om het terrein zo netjes mogelijk achter te laten. ‘Oftewel zonder sporen op het terrein en zonder grote afvalberg. De herbruikbare flesjes van bobble sluiten dus perfect aan bij dit principe’, aldus festivalorganisator Jesse Limmen.

Reageer op dit artikel