nieuws

Heineken bevriest glas met kooldioxide

Café

Heineken komt dit najaar met een tool voor de horeca om ijskoud bier te serveren. Niet de temperatuur van het bier wordt naar beneden geschroefd, maar die van het glas wordt teruggebracht naar 12 graden onder nul.

Heineken bevriest glas met kooldioxide

Met de Instant Glass Freezer wordt er vloeibare kooldioxide in het glas gespoten. ‘Binnen vijf seconden heeft het glas een temperatuur van 12 graden onder nul. Het apparaatje kan naast de spoelbak geplaatst worden.’ Dit zegt Hans Erik Tuijt van Heineken International.

Bier en spektakel

‘Bierdrinken mag beste een beetje theater zijn. Het is teveel een commodity geworden’, vindt Tuijt. ‘Met de nieuwe glazenkoelers wordt met gesis en spektakel bier in een mooi bevroren glas gepresenteerd. De consument heeft daar best wat meer geld voor over.’

Door de nieuwe glazenkoelers wordt de omslachtige methode om de glazen voor Heineken Extra Cold met behulp van een vrieskist te bevriezen, overbodig. ‘Dit werkte niet in praktijk. Er kunnen maar een stuk of zestig glazen in. OP een mooie zomerse stranddag is die vrieskist zo leeg. Het opnieuw bevriezen van de glazen duurt erg lang’.

Volgens Heineken is de Instand Glass Freezer energiezuiniger dan de vrieskist. Heineken mikt met de Instant Glass Freezer op de duurdere clubs en cafés. Het apparaatje heeft een afmeting van 140 x 220 x 220 mm.

Omdat de glaskoeler nog in de pilotfase verkeerd, kan Heineken niet exact zeggen wat hij gaat kosten of wanneer hij op de markt komt. Ook is de advies-meerprijs van een ijskoud biertje nog niet bekend. Dit laat Heineken desgevraagd weten aan Missethoreca.nl