nieuws

Heineken verkoopt meer bier dankzij Femsa

Café

Bierbrouwer Heineken heeft in het derde kwartaal 24 procent meer bier verkocht dan een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde net als in het voorgaande kwartaal vooral van de overname van de bieren van het Mexicaanse Femsa. Afgezien van die overname werd ruim 2 procent minder bier verkocht.

Heineken verkoopt meer bier dankzij Femsa

Heineken meldde woensdag een omzet van 4,62 miljard euro over het afgelopen kwartaal. Dat was 13 procent meer dan een jaar eerder. De behaalde inkomsten lagen lager dan de 4,85 miljard euro waarop analisten hadden gerekend.

In totaal verkocht de brouwer 43,8 miljoen hectoliter bier. Heineken boekte hierbij een nettowinst van 520 miljoen euro. Daarmee lag de winst, afgezien van overnames en wisselkoerseffecten, iets meer dan 10 procent hoger dan een jaar eerder.

Reageer op dit artikel