nieuws

Hoger beroep De Kachel in mei

Café

Het gerechtshof in Leeuwarden behandelt in mei het hoger beroep in de eerste rookrechtszaak van Nederland. Het beroep is aangetekend door café De Kachel, die recent door de rechter werd veroordeeld vanwege het overtreden van het rookverbod.

Hoger beroep De Kachel in mei

De behandeling van de zaak wordt gemeld door het Algemeen Dagblad en komt uit de mond van advocaat Jaap Tempelman.

‘Wij zijn van mening dat minister Klink van Volksgezondheid zijn bevoegdheid heeft overschreden bij de vaststelling van het rookverbod. De rechtbank van Groningen is daar op schokkende wijze aan voorbij gegaan’, aldus Tempelman in het AD.

Klakkeloos

De raadsman zegt dat de straf in geen enkele verhouding staat tot de overtreding. Tempelman: ‘De rechtbank is het openbaar ministerie klakkeloos gevolgd in zijn streven een voorbeeld te stellen’.

De advocaat is ook de raadsman van Café Victoria in Breda. Dit café moet zich op 23 maart voor de rechter verantwoorden voor het overtreden van het rookverbod. Het gaat hierbij om de tweede rookrechtszaak in ons land.

Reageer op dit artikel