nieuws

Horecakortingskaart voor studenten

Café

Studenten aan de Hogeschool van Amsterdam en de Hanze Hogeschool Groningen krijgen een kortingskaart voor de horeca. De kaart, de StudentenBite Card, geeft recht op 25 procent reductie in bepaalde horecagelegenheden.

Horecakortingskaart voor studenten

De eerste StudentenBite Card is woensdag door twee studenten overhandigd aan staatssecretaris van Onderwijs Bruno Bruins van de VVD. De initiatiefnemers, de studenten Raoul Kiksen en Paul Selier, zeggen geïnspireerd te zijn geraakt door stijgende prijzen in de horeca.

Horeca profiteert
Kiksen en Selier willen de kaart ook in andere steden verspreiden. Studenten betalen vijftien euro voor de kaart die gebruikt kan worden in horecazaken, theaters en bioscopen. ‘Zowel de student als de horecaondernemer profiteert van de kaart’, aldus Kiksen.

Zie ook:
Ophef over gestunt met alcohol

Reageer op dit artikel