nieuws

InBev boekt forse winststijging

Café

InBev, ’s werelds grootste bierbrouwer gemeten naar volume, heeft in 2006 een bedrijfswinst geboekt van 4,24 miljard euro. Dat is een stijging van 16,8 procent in vergelijking met een jaar eerder. De omzet steeg met 7,9 procent tot 13,3 miljard euro.

InBev boekt forse winststijging

Dat maakte het Belgisch-Braziliaanse concern donderdag bekend. De cijfers overtreffen de gemiddelde verwachtingen van analisten. De producent van onder meer Stella Artois, Hoegaarden Dommelsch en Jupiler verkocht flink meer bier in Latijns-Amerika, Azië en Oost- en Midden-Europa.

Sterke euro

Ook wist het bedrijf zijn kosten te drukken. Wel had InBev in het laatste kwartaal last van een sterke euro waardoor vooral de verkoop in Canada en de Verenigde Staten onder druk stond.

Fusiegerucht

Vorige maand werd nog in de media gespeculeerd op een fusie tussen InBev en het Amerikaanse Anheuser-Busch. Anheuser-Busch is al de exclusieve importeur van de bieren van InBev in de VS. Het Amerikaanse bedrijf is gemeten naar omzet de grootste bierbrouwer ter wereld.

Reageer op dit artikel